Valkoinen (hevosväri)
Puhdas, aito valkoinen hevosen värityksenä on harvinainen. Valkoisen näköisiä hevosia on kuitenkin olemassa paljon.
Yleensä valkoiselta vaikuttava hevonen on kimo. Kimot syntyvät värillisinä ja vuosien myötä muuttuvat yhä harmaammiksi ja valkoisemmiksi. Geenitekijöistään riippuen kimo voi jäädä puhtaan valkoiseksi tai yleisemmin saada iän myötä runsastuvia pieniä värillisiä pilkkuja, niin sanottuja kärpäspilkkuja. Myös vaalea valkovoikko voi vaikuttaa valkoiselta. Vertailu hevosen omiin valkoisiin merkkeihin tai kimon tai kirjavan hevosen valkoiseen karvaan paljastaa valkovoikon värin olevan kermanvaalea, ei valkoinen.
Kirjavat hevoset voivat toisinaan olla hyvin valkovoittoisia. Esimerkiksi tiikerinkirjavuuden eräs muoto on fewspot, jossa valkealla pohjalla on vain joitain harvoja värillisiä täpliä. Kahden frame-kirjavuustekijää kantavan hevosen parittaminen voi tuottaa homotsygootin frame-varsan, joka on väriltään aivan valkoinen. Valkoiset frame-varsat kuitenkin poikkeuksetta kuolevat tai lopetetaan pian syntymänsä jälkeen ruoansulatuskanavan vakavien epäämuodostumien vuoksi.
Harvinaisin valkoisuuden muoto ja "aitona" valkoisena pidetty väritys hevosilla on dominanttivalkoinen. Dominanttivalkoisuutta aiheuttavia geenimuunnoksia on tunnistettu kymmenkunta. Osa muunnoksista tuottaa kokovalkoisuutta, osa vaihtelevan valkovoittoista kirjavuutta. Sabinokirjavuutta tuottavista tekijöistä on tunnistettu yksi (SB-1), joka voi homotsygoottina tuottaa lähes täysvalkoisen värityksen. Geenitutkimusten edistyessä sabinon ja dominanttivalkoisuuden ero onkin hämärtynyt, sillä osa dominanttivalkoisuustekijöistä aiheuttaa sabinon tavoin heterotsygoottina verrattain tavanomaisia valkoisia sukkia ja läsejä.