Sotahuuto (yhtye)

Sotahuuto oli suomalainen, Helsingistä kotoisin oleva thrash- ja death -metallimusiikkia soittava yhtye, joka tunnettiin ennen vuotta 2003 nimellä Catrabbits. Sotahuuto on julkaissut neljä albumia, Sotahuuto (2005), Ihmisen jälki (2007), Vastarintaan (2009) ja Pahoinvointivaltio (2014). Yhtyeen sanoitukset käsittelevät henkilökohtaisia tuntemuksia, kokemuksia ja elämänasenteita kristityn näkökulmasta. '

Sotahuuto

Sotahuuto Alternative pommisuojassa, Turussa, marraskuussa 2005.
Tiedot
Toiminnassa 19992015
Tyylilaji Thrash metal, Death metal
Kotipaikka Helsinki, Suomi
Laulukieli suomi
Jäsenet

Retu, Laulu
Eero, Laulu
Ville, Kitara, Taustalaulu
Juuso, Kitara, Taustalaulu
Aleksi, Basso
Rami, Rummut

Levy-yhtiö

Metal Union Records, 2005–2007
Maanalainen levykauppa, 2007–2009
Bullroser Records, 2009–2013
Die And Gain Records, 2014 alkaen

Aiheesta muualla
Sotahuuto.com

Historia

Aika Catrabbitsina

Vuonna 1999 laulaja Retu ja kitaristi Mikko perustivat nimettömän yhtyeen, joka soitti aluksi suomenkielistä punk rockia. Yhtyeen tyyliksi muodostui pian hardcore punk, vaikuttajanaan muiden muassa kotimainen Terapia ja australialainen Mortification. Yhtye teki ensimmäisen esiintymisensä Kouvolassa tammikuussa 1999. Ennen konserttia yhtye nimettiin Catrabbitsiksi erään sketsin mukaan.[1] Muutama kuukausi ensimmäisen konsertin jälkeen kitaristi Pekka ja rumpali Eero liittyivät yhtyeeseen, ja Jukka M. erosi kokoonpanosta. Tällä kokoonpanolla yhtye soitti muutaman konsertin. Vuoden 1999 lopulla kitaristi Mikko jätti Catrabbitsin. Ville otti kitaristin paikan ja Jukka P. liittyi basistiksi.

Soitettuaan yhden konsertin Jukka P:n tilalle tuli Matti ja Ville lähti yhtyeestä. Catrabbits äänitti ja julkaisi ep:n Mistä löydät keväällä 2000. Julkaisun jälkeen Tero liittyi yhtyeen riveihin toiseksi kitaristiksi. Vuosien 2000 ja 2002 välillä yhtye teki muutamia konsertteja. Catrabbits äänitti ensimmäisen täyspitkän studioalbuminsa Särkynyt elämä vuonna 2001. Keväällä 2002 Tero jätti yhtyeen. Kappale "Ahdistus" pääsi kokoelmalevylle The Metal Rose Collection.

Vuonna 2002 yhtye äänitti Loppuun asti -nimisen äänitteen, jonka jälkeen Catrabbits soitti joitain konsertteja sessiokitaristin avulla. Varhain vuonna 2003 Taneli liittyi yhtyeeseen täydentämään kokoonpanoa.

Aika Sotahuutona

Syyskuussa 2003 yhtye vaihtoi nimekseen "Sotahuuto", ja tyyli kehittyi raskaammaksi ja hyökkäävämmäksi. Sotahuudon musiikkia on kuvailtu death metaliksi ja thrash metaliksi, jossa on mukana vivahteita myös hardcoresta ja metalcoresta. Vuonna 2004 Sotahuuto alkoi työskennellä vakituisen live-miksaajan Jukka L:n kanssa ja Sotahuuto äänitti ensimmäisen albuminsa vuonna 2005 Studio Watercastlessa tuottajanaan Arttu Sarvanne.

Studiosessioiden jälkeen yhtye julkaisi nimialbuminsa Sotahuuto levymerkillä Metal Union Records. Sotahuuto kuvautti musiikkivideon nimikappaleesta. Sotahuuto alkoi soittaa esikoisalbuminsa myötä suuremmissa tapahtumissa myös ulkomailla: norjalainen Seaside-festivaali kiinnitti yhtyeen esiintyjälistalleen vuonna 2006. Yhtye palasi Norjaan vielä samana vuonna, kun Sotahuuto esiintyi Nordic Fest -tapahtumassa ja yhtyeen keikkavuosi huipentui ensimmäiseen keikkaan Ruotsissa.

Sotahuudon toinen albumi Ihmisen jälki julkaistiin 8. elokuuta 2007 levymerkillä Maanalainen Levykauppa. Albumi meni ilmestyessään Suomen virallisella albumilistalla sijalle 35.[2] Vuonna 2008 Sotahuuto teki kotimaan keikkojen lisäksi muutaman keikan USA:ssa mm.Cornerstone -festivaaleilla.

Kolmannen albumin Vastarintaan Sotahuuto julkaisi 5. elokuuta 2009 levymerkillä Bullroser Records. Albumin myötä yhtye keikkaili jälleen myös Ruotsissa, tällä kertaa Frizon -festivaaleilla. Sotahuuto keikkaili edelleen vuosina 2009-2011 säännöllisesti. Sotahuuto on albumeillaan ja keikoillaan saanut myönteisen vastaanoton monilta arvostelijoilta kuin myös hardcore- ja metallimusiikkiharrastajilta. Vuoden 2012 alusta alkaen yhtye on pitänyt keikkataukoa ja keskittynyt uuden materiaalin työstämiseen. Vuoden 2013 keväällä Eero siirtyi rumpujen takaa toiseksi vokalistiksi ja Teemu tuli uutena jäsenenä rumpaliksi.

Neljännen albumin Pahoinvointivaltio Sotahuuto julkaisi 15. marraskuuta 2014 levymerkillä Die And Gain Records. Uuden albumin myötä Sotahuuto palasi keikkalavoille syksyllä 2014. Sotahuuto soitti 25.4.2015 Nokialla keikan, joka oli Pekan, Tanelin, Matin ja Teemun viimeinen yhtyeen riveissä, mutta Retu ja Eero jatkavat uudistuneen Sotahuudon riveissä. Sotahuudon uusi kokoonpano (Retu laulu, Eero laulu, Heikki kitara, Ville kitara, Aleksi basso ja Juuso rummut) aloitti treenaamisen elokuussa 2015. Kesällä 2016 Sotahuudon kokoonpanossa tapahtui muutoksia Heikin jäätyä pois. Heikin tilalle toiseen kitaraan tuli rumpujen takaa Juuso ja uudeksi rumpaliksi saatiin Rami. Syksyllä 2016 Sotahuuto on aloittanut tulevan albumin biisien treenaamisen.

Julkaisut

Catrabbits

  • Mistä löydät EP  (2000)
  • Särkynyt elämä  (2001)
  • Loppuun asti  (2002)

Sotahuuto

Jäsenet

  • Retu (Mika Kivinen) laulu
  • Eero (Eero Solje) laulu
  • Ville (Ville Herranen) - kitara
  • Juuso (Juuso Törmälehto) - kitara
  • Aleksi (Aleksi Hänninen) - basso
  • Rami (Rami Peltola) -rummut
  • Jukka (Jukka Lapinharju) - livemiksaus
  • Ex-Jäsenet:
  • Pekka (Pekka Taina) kitara, laulu
  • Taneli (Taneli Törölä) kitara, laulu
  • Matti (Matti Taina) basso
  • Teemu (Teemu Koski) rummut
  • Heikki (Heikki Perä-Takala) - kitara

Heikki soittaa kitaraa Returned -yhtyeessä. Pekka soittaa kitaraa ja laulaa Enshroudingissa ja Sáwolissa. Taneli soittaa kitaraa Kls ja Kyösti ja Kylänmiehet -yhtyeissä sekä bassoa Suomen Zorro -yhtyeessä. Lisäksi hän oli The Rain -yhtyeen Hulluutta-kiertueen kitaristina 20052006. Matti soittaa bassoa myös Profound Desiressä ja Sáwolissa. Teemu soittaa rumpuja In Process -yhtyeessä ja bassoa Suudella yhtyeessä sekä kitaraa Sáwolissa.

Lähteet

  1. Riku Ruisku: Sotahuuto. (Yhtyeen haastattelu) Ristillinen Rock & Heavy Metal -lehti, 2005, nro 1, s. 12–15.
  2. Sotahuuto: Ihmisen jälki Suomen virallinen lista. Musiikkituottajat. Viitattu 23.12.2014.

Aiheesta muualla

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.