Seinäjoki-Lentis

Seinäjoki Lentis on vuonna 2003 perustettu lentopalloseura. Seurassa lentopalloa harrastaa 18. juniorijoukkuetta, ja kaksi aikuisjoukkuetta.

Seinäjoki Lentis
Koko nimi Seinäjoki Lentis
Perustettu 2003
Kenttä Seinäjoen Urheilutalo, Seinäjoki
 Kapasiteetti 1000 katsojaa
Puheenjohtaja Jari Nordberg
Sarja Lentopallon kakkossarja

Miesten edustusjoukkue kuuluu 1-sarjassa pelaavan Kuutoset Volleyn seuran alle, ja naisten edustusjoukkue pelaa lentopallon 2-sarjassa, Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Seinäjoki Lentis oli ennen Seinäjoen Maila-Jussien kanssa yhdessä saman katon alla, mutta vuonna 2003 tiet erosivat ja lentopallon puoli perusti oman seuransa.

Historia

Maila-Jussit

Seinäjoen Maila-Jussien aikana lentopallossa joukkue pelasi mestaruussarjassa (nyk. SM-liiga) 1980-luvulla. Seinäjoki voitti kaksi peräkkäistä suomenmestaruutta vuosina 1985-1986 ja Suomen cupin mestaruuden vuonna 1986. Lisäksi joukkue pelasi kahtena kautena peräkkäin Euroopan Cupissa. Mestaruuskausien jälkeen joukkue kuitenkin hajosi ja heikentyi. Lopulta joukkue putosi 1-sarjaan vain muutamalla pisteellä, ja Jussit päättivät lopettaa huippulentopallo toimintansa vuonna 1991.

Seinäjoen Tango

Naisten lentopallossa edustusjoukkue pelasi Lentopallon SM-liigassa 2000-luvun alussa, mutta jättäytyi liigasta pois talousongelmien vuoksi. Joukkueen nimi oli alkuvuosina Jymy-Jussit, joka johtui Seinäjoen ja Nurmon joukkueiden yhdistämisestä. Toisena liigakautenaan joukkueen nimeksi vaihtui Seinäjoen Tango, ja se ylsi pudostuspeleihin SM-liigassa. Myös seuraavalla kaudella joukkue ylsi aina pudotuspeleihin asti. Kauden jälkeen Tango kuitenkin lopetti toimintansa huippulentopallossa.

Seinäjoki Lentis

Vuonna 2003 perustettu Seinäjoki-Lentis sai heti alkuun suuren tehtävän kun seura järjesti yhdessä Nurmon Jymyn kanssa maailman suurimman lentopalloturnauksen, Power cupin kesäkuussa 2005. Turnaus sujui loistavasti ja samalla tehtiin tuohon mennessä historian suurin osanottajamäärä joukkueissa, 935 joukkuetta. Suomen Lentopalloliitto valitsi Selen ja Jymyn yhteistyön vuoden lentopalloilmiöksi 2005.

Seuran junioritoiminta on ollut menestyksellistä kautta aikojen. Vuonna 2005 Seinäjoki Lentikseen tuotiin C-poikien Suomen mestaruus ja lisäksi B-poikien SM-hopea. Seuraavana vuonna seura otti jälleen B-poikien SM-hopeaa, joka kirkastui kaudelle 2007 kun tuomisina oli jälleen B-poikien Suomen mestaruus. SM-mitaliputki jatkui myös kaudella 2008 kun Selen 1993-syntyneet pojat toivat seuraan jälleen Suomen mestaruuden C-pojissa. Lisäksi SeLen 1993-syntyneet pojat voittivat 2008 Savonlinnan Power Cupista hopeaa.

Kauden 2008-09 jälkeen lentopallon miesten 2-sarjajoukkueen toiminta siirrettiin uuden fuusioseuran Kuutoset Volleyn alle. Kuutoset pelaavat kaudella 2009-10 miesten 1-sarjassa sekä 2-sarjassa.

Muuta

Lentopallon Power Cup järjestetään myös vuonna 2010 Seinäjoella. Järjestäjä seuroina toimivat jälleen Seinäjoki Lentis ja Nurmon Jymy. Päätapahtumapaikkana on jälleen Seinäjoen keskusravirata, joka viime kerralla todettiin erinomaiseksi kisapaikaksi. Oheistapahtumia järjestetään myös uimahalli-urheilutalossa. Joukkueet majoittuvat kaupungin kouluissa.

Muutamat Seinäjoen Maila-Jussien aikaiset pelaajat valmentavat nykyään Seinäjoki Lentiksen juniori joukkueita. Myös Seinäjoen Tangon pelaajista, muutamat ovat mukana lentopallotoiminnassa Seinäjoella. Seinäjoen Tangon kasvatteja ovat muun muassa Leena Havunen, ja Annukka Talvitie, jotka molemmat pelaavat nykyään naisten lentopallomaajoukkueessa.

Seuran puheenjohtajana aina kauden 2011 loppuun asti toiminut Jari Nordberg valittiin vuoden seuratoimijaksi vuonna 2010-11.

Saavutuksia

Aikuiset (SMJ)

  • Suomenmestaruus 1986, 1987
  • Suomen cupin voitto 1985

Juniorit:

  • B-poikien Suomenmestaruus 2007
  • B-poikien SM-hopea 2005, 2006
  • C-poikien Suomenmestaruus 2005, 2008
  • Monia Power-Cupin voittoja, ja mitalisijoituksia

Nykyiset liigapelaajat

Lista Seinäjoki Lentistä edustaneista junioreista, jotka pelaavat nykyisin SM-liigassa tai ovat pelanneet SM-liigassa:

Aiheesta muualla

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.