Pokémon Yellow

Pokémon Yellow (jap. ポケットモンスターピカチュウ, Poketto Monsutā Pikachū) on Pokémon-pelisarjan osa Game Boy -käsikonsolille. Yhdysvalloissa ja Euroopassa se oli järjestyksessään kolmas Pokémon-peli.

Pokémon Yellow
Kehittäjä Game Freak
Julkaisija Nintendo
Ohjaaja Satoshi Tajiri
Tuottaja Shigeru Miyamoto
Takehiro Izushi
Takashi Kawaguchi
Tsunekazu Ishihara
Käsikirjoittaja Satoshi Tajiri
Toshinobu Matsumiya
Taiteilija Ken Sugimori
Säveltäjä Junichi Masuda
Pelisarja Pokémon
Pelimoottori Muokattu Pokémon Red/Green/Blue pelimoottori
Julkaistu JP 12. syyskuuta 1998
AUS 3. syyskuuta 1999
NA 19. lokakuuta 1999
EU 16. kesäkuuta 2000
Lajityyppi tietokoneroolipeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: E
Alusta Game Boy, Game Boy Color
Jakelumuoto pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
[ Muokkaa Wikidatassa ] [ ohje ]

Peli julkaistiin Japanissa syyskuun 12. päivänä 1998, ja sen julkaisunimi oli Pocket Monsters Pikachu. Pelin julkaisunimi oli Yhdysvalloissa Pokémon: Special Pikachu Edition. Yleensä pelistä käytetään kuitenkin pelissä itsessään esiintyvää nimeä Pokémon Yellow.

Pokémon Yellow vastaa suurilta osin aiemmin julkaistuja Pokémon Red ja Blue -versioita. Pelipakkauksen ja pelikasetin kannessa esiintyy pelissä pääroolissa esiintyvä Pikachu.

Erot aiempiin versioihin

Pikachu seuraa pelaajaa Poképallonsa ulkopuolella.

Peli on kokenut muutamia kosmeettisia ja pelillisiä muutoksia. Merkittävin uudistus on pelin muuttaminen vastaamaan lähemmin Pokémon-animesarjaa.

Graafisena uudistuksena Pokémonien kuvat on piiretty uudelleen. Peli sisältää myös enemmän värejä, kun sitä pelaa värinäytöllisellä Game Boy Color -käsikonsolilla. Joitain luolastoja on hieman muutettu.

Aloituspokémonille ei ole enää vaihtoehtoja kuten sarjan aiemmissa peleissä, vaan pelaaja aloittaa seikkailun Pikachulla. Pikachu seuraa pelaajan hahmoa taistelujen ulkopuolella. Pelaajan teot ja taistelumenestys vaikuttavat Pikachun mielialaan, jota se ilmaisee erilaisin elein ja äänin.

Pikachun valinta on tehnyt pelistä muita versioita haastavamman, sillä ensimmäinen salipäällikkö Brock käyttää osittaisia maatyypin Pokémoneja, jotka ovat immuuneja Pikachun sähköhyökkäyksille. Peliin on tehty myös useita liikemuutoksia. Esimerkiksi Pikachu oppi aikaisemmissa versioissa Swift-liikkeen, joka on Yellow-versiossa korvattu animesarjasta tutulla Thunderboltilla.

Seuraavat Pokémonit eivät ole saatavilla Yellow-versiossa: Weedle, Kakuna, Beedrill, Ekans, Arbok, Raichu, Koffing, Weezing, Jynx, Electabuzz ja Magmar. Ne on kaikki vaihdettava Red ja Blue -versioista.

Yhteydet animesarjaan

Pikachun merkittävän roolin lisäksi pelissä on monia muita yhteyksiä Pokémon-animesarjaan.

Salipäälliköiden nimet ja Pokémonit vastaavat animesarjaa muutamin poikkeuksin. Luutnantti Surge käyttää ainoastaan Raichua, Koga käyttää kolmea Venonatia sekä yhtä Venomothia. Sabrina käyttää Abraa, Kadabraa ja Alakazamia. Giovanni käyttää Persiania Kangaskhanin ja toisen Rhyhorninsa sijaan. Salipäällikkö Blaine on tässä tapauksessa poikkeus, sillä hän esiintyi animesarjassa vasta, kun Yellow'n kehitys oli jo edennyt liian pitkälle. Animesarjassa Blainen voimakkain Pokémon on Magmar, mutta se puuttuu Pokémon Yellow'sta. Kahdella ensimmäisellä salipäälliköllä Brockilla ja Mistyllä on tässä pelissä samanlaiset vaatteet kuin animessa.

Villien Pokémonien esiintyvyys mukailee myös animea. Esimerkiksi Viridian Forest -metsästä on mahdollista löytää Pidgeottoja, ja Safarivyöhykkeellä (engl. Safari Zone) voi hyvällä onnella löytää Dragonairin. Kuten animessa, pelaajan Pikachu ei suostu kehittymään, eikä ota vastaan pelaajan ojentamaa Ukkoskiveä (engl. Thunderstone).

Pikachu's Beach -minipeli

Pikachu's Beach -pelin avausruutu. Kuvasta ilmenee värien hyödyntäminen Game Boy Color -konsolilla.

Peliin on piilotettu Pikachu's Beach -minipeli, jossa voi pelata Pikachulla surffaamassa. Peliä voi pelata talossa, jota Red ja Blue -versioista ei löydy. Peliä pystyy pelaamaan vain jos Pikachu osaa vesityypin Surf-liikkeen, jota se ei normaalisti voi oppia. Surf-liikkeen osaavan Pikachun voi voittaa pelissä kilpailusta. Liikkeen voi myös opettaa Pikachulle Pokémon Stadium -pelissä.

Vastaanotto

Peli sai hyvän vastaanoton, kuten aikaisemmatkin versiot. Sitä myytiin 600 000 kappaletta viikossa, mikä teki siitä aikanaan nopeimmin myyneen Nintendo-pelin. Peli sai myös hyviä arvosteluja. IGN-sivusto antoi sille täydet pisteet.

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.