Päätös (Euroopan unioni)
Päätös on Euroopan unionin säädös, joka sitoo vain niitä, joille se on osoitettu (esimerkiksi yksittäinen EU-maa tai yritys), ja niitä sovelletaan sellaisinaan.[1][2] Euroopan unionin neuvosto voi siirtää päätösvallan Euroopan komissiolle.[2]
Päätösten yleisiä käyttötarkoituksia ovat komission päätökset yritysten sulautumisista ja päivittäisistä maatalousasioista (esim. vihannesten vakiohintojen asettaminen).lähde?
Päätöksen kohteena olevilla tahoilla on oikeus riitauttaa päätös, mutta heidän on tehtävä se kuuden viikon kuluessa.lähde?
Katso myös
Lähteet
- Asetukset, direktiivit ja muut säädökset european-union.europa.eu. Euroopan unioni. ”Päätökset sitovat niitä, joille ne on osoitettu (esimerkiksi yksittäinen EU-maa tai yritys), ja niitä sovelletaan sellaisinaan. Komissio on tehnyt esimerkiksi päätöksen EU:n osallistumisesta järjestöyhteistyöhön terrorismin torjunnan alalla. Päätös koskee vain siinä mainittuja organisaatioita.” Viitattu 26.3.2022.
- Craig Paul & Gráinne de Búrca: EU Law, Text, Cases and Materials, s. 86. Oxford, New York: Oxford University Press, 2007. ISBN 978-0-19-927389-8. Teoksen verkkoversio.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.