Nationalpolitische Erziehungsanstalten
Nationalpolitische Erziehungsanstalten, lyh. NPEA (suom. Kansallispoliittiset koulutuslaitokset. Yleisesti käytetty kutsumanimitys Napola, joka oli lyhenne termistä Nationalpolitische Lehranstalt suom. Kansallispoliittinen opetuslaitos) olivat natsi-Saksassa toimineita sisäoppilaitoksia. Ne perustettiin ”yhteisöllisiksi koulutuspaikoiksi” lapsille ja nuorisolle sen jälkeen kun Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue otti vallan vuonna 1933.
Koulujen tarkoitus oli kasvattaa Saksalle uusi sukupolvi poliittisia, sotilaallisia ja hallinnollisia johtajia. Niihin pääsivät pelkästään rodullisesti täysin puhtaiksi luokitellut pojat ja tytöt. Päässeiden tuli olla täysin terveitä, eikä kouluihin hyväksytty lapsia, joilla oli ongelmia näön tai kuulon kanssa. Hampaiden tuli olla terveet ja hyvin hoidetut. Myös keskinkertaista korkeampaa älykkyyttä odotettiin ja hakijoiden tuli läpäistä kahdeksan päivää kestävät pääsykokeet.
Napoloihin päässeille pojille annettiin kadettia vastaava arvo Jungmann. Jungmannit olivat iältään 11–18-vuotiaita.
Kouluissa vallitsi sotilaallinen kuri ja järjestys. Varsinkin poikien kouluissa oppilaita kannustettiin keskinäiseen kamppailuun ja nokkimisjärjestyksen luomiseen väkivalloin. Siksi loukkaantumiset olivat yleisiä opetuksen ulkopuolella, mutta myös sen aikana. Noin viidesosa Napoloiden oppilaista karsittiin kouluista erilaisten koulussa saatujen ruumiinvammojen vuoksi.