Moonwalker

Moonwalker on Michael Jacksonin vuonna 1988 julkaisema elokuva, joka koostuu lyhyistä tarinoista, musiikkivideoista ja live-materiaaleista.

Moonwalker
Elokuvan juliste.
Elokuvan juliste.
Ohjaaja Michael Jackson
Will Vinton
Jim Blashfield
Colin Chilvers
Jerry Kramer
Käsikirjoittaja Michael Jackson
David Newman
Tuottaja Michael Jackson
Frank DiLeo
Dennis E. Jones
Jerry Kramer
Will Vinton
Säveltäjä Michael Jackson
Bruce Broughton
Kuvaaja Frederick Elmes
Leikkaaja Dale Beldin
David E. Blewitt
Mitchell Sinoway
Pääosat Michael Jackson
Joe Pesci
Sean Lennon
Kellie Parker
Brandon Quintin Adams
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros. Pictures
Levittäjä Warner Bros.
Netflix
Ensi-ilta 29. lokakuuta 1988
Kesto 93 min
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä Captain EO
Seuraaja Michael Jackson's Ghosts
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Julkaisu

Moonwalker piti alun perin julkaista yhdessä Bad-albumin kanssa vuonna 1987. Samaan aikaan kun elokuvaa oltiin julkaisemassa elokuvateattereissa, Jackson oli Bad World Tour -kiertueella, joka oli hänen ensimmäinen kiertue sooloartistina. Elokuva julkaistiin elokuvateattereissa Euroopassa ja Etelä-Amerikassa, mutta Warner Brothers peruutti julkaisun elokuvateattereissa Yhdysvalloissa. Moonwalker julkaistiin VHS formaatissa Yhdysvalloissa ja Kanadassa 10. tammikuuta 1989, juuri kun Jackson lopetti Bad World Tour -kiertueensa. Moonwalkeria myytiin Yhdysvalloissa yli 800 000 kappaletta 17. huhtikuuta 1989 mennessä.[1]

Juoni

Elokuva koostuu lyhyistä tarinoista, musiikkivideoista ja live-materiaaleista sen sijaan, että siinä olisi yksi jatkuva juoni.

Man in the Mirror

Elokuva alkaa Jacksonin "Man in the Mirror" kappaleen live-esityksestä, joka on kuvattu Bad World Tour -kiertueella. Esityksen aikana nähdään myös videopätkiä Afrikan lapsista sekä Mahatma Gandhista, Martin Luther King Jr.:sta, John Lennonista ja muista historiallisista henkilöistä.

Takauma

Lyhyt biografinen video The Jackson 5 -yhtyeestä Bad World Tour -kiertueeseen asti.

Badder

Badder, parodinen versio Jacksonin Bad -kappaleen musiikkivideosta, jossa alkuperäisen musiikkivideon henkilöt on korvattu lapsilla. Elokuvatähti Brandon Quintin Adams esittää nuorta Jacksonia. Muita ovat Jermaine La Jaune Jackson, Jr, joka on Jacksonin veljenpoika sekä nuori Nikki Cox, joka myöhemmin näytteli sarjoissa Unhappily Ever After ja Las Vegas. Myös Maurissa Tancharoen ja Bilal Oliver esiintyvät videolla.

Speed Demon

Badder muuttuu toiseksi lyhytelokuvaksi, jota kutsutaan "Speed Demoniksi", jonka on ohjannut Will Vinton. Speed Demonissa Jackson yrittää välttää häntä jahtaavia faneja. Jackson pukeutuu jänikseksi (nimeltään Spike), mutta joutuu lopulta faniensa jahtaamaksi. Jackson lähtee moottoripyörällä karkuuja faneja, jotka jahtaavat häntä, samaan aikaan taustalla soidessa "Speed Demon" -kappale. Jahtauksen aikana Jackson muuntautuu Sylvester Stalloneksi, Tina Turneriksi ja Pee-Wee Hermaniksi. Lopulta Jackson saa karistettua fanit kannoiltaan ja pysähtyy riisumaan jänis puvun pois. Jacksonin riisuttua puvun, se herää henkiin ja haastaa Jacksonin tanssimaan.

Videon lopussa liikennepoliisi tulee huomauttamaan, että Jackson on "No Dancing Zone" -alueella, jossa ei saisi tanssia ja kun Jackson kääntyy osoittamaan Spikeä, jänis on kadonnut. Seuraavaksi poliisi kysyy sarkastisesti Jacksonin nimikirjoitusta lippuun. Ironisena tarkoituksena on, että Jackson pakoili faneja, jotka halusivat ainoastaan Jacksonin nimikirjoituksen. Juuri kun Jackson on lähdössä, Spiken pää ilmestyy kiviseen kallioon ja nyökkää Jacksonille, jonka jälkeen video loppuu tähän.

Leave Me Alone

Speed Demonin jälkeen tulee "Leave Me Alone" -musiikkivideo, jossa keskitytään median kiinnostukseen Jacksonin henkilökohtaisesta elämästä, koska Jackson tunsi, että iltapäivälehdet, media, lehdistö ja paparazzit eivät jättäneet häntä rauhaan vaikka Jackson teki mitä tahansa. Video voitti vuonna 1989 Grammy-palkinnon efekteistään.

Smooth Criminal

Elokuva alkaa, kun Michael Jackson on lähdössä Club 30:een, ja vielä kotiovella Jackson huomaa juuri ajoissa terroristit, jotka yrittävät ampua hänet, mutta Jackson ehtii karkuun. Häntä seuraavat talojen katoilta kolmikko Katie, Zeke ja Sean. Katie näki että Jacksonia yritettiin ampua, ja hän pelästyi. Sitten Katie muistelee Jacksonin kanssa Neverlandissa vietettyjä aikoja. He pelasivat jalkapalloa Neverlandissa, kunnes Jacksonin koira Skipper nappaa pallon ja vie sen metsään. Katie ja Michael lähtevät etsimään koiraa, mutta joutuvat luolaan, jossa on paljon hämähäkinseittejä. Luolassa on salaovi, josta on kulku terroristien salamajaan. He menevät terroristien majaan, ja kuuntelevat suunnittelua, kunnes Katie huomaa hämähäkin, joka on melkein kiivennyt hänen kädelleen, ja kirkaisee. Jackson ja Katie pakenevat luolasta. Nykyajassa Jacksonin paetessa terroristejä Katie eksyy pojista seuratessaan Michaelia. Takaa-ajon loppupuolella terroristit saavat ajettua Jacksonin nurkkaan, mutta Michael muuntautuu urheiluautoksi ja karkaa pois. Katie menee Club 30:een, jossa hän tapaa pojat. He menevät ulos, koska paikka näyttää autiolta. Ulkona toinen poika kuulee urheiluauton ja he menevät piiloon. Jackson muuntautuu takaisin ihmiseksi ja menee Club 30:een. Club 30:ssä Michael heittää kolikon. Kolikko lentää suoraan pelikoneeseen, ja sen jälkeen alkaa soimaan Smooth Criminal. Terroristit löytävät Jacksonin, ja nappaavat hänet. Terroristit saavat myös Katien. Terroristien johtaja yrittää laittaa Katielle huumetta. Jackson estää häntä.

Come Together

Elokuva päättyy Jacksonin esittämään cover-versioon The Beatlesin Come Together kappaleesta, Seanin, Katien, Zeken ja koira Skipperin katsellessa Jacksonia backstagella.

Lopputekstit

Lopputekstien aikana Ladysmith Black Mambazo esittää kappaleen "The Moon is Walking" Club 30:ssä, jossa kuvattiin Smooth Criminal. Seuraavaksi tulee neljän minuutin nopeutettu versio Smooth Criminal musiikkivideosta.

Julkaisut

KansiVersioBonusmateriaali
Moonwalker (VHS)
Moonwalker (LD)
Moonwalker (VCD)
Moonwalker (DVD)
  • Trailer
Moonwalker (Blu-ray)
  • Trailer

Videopeli

Lähteet

  1. RIIA riaa.com. Viitattu 23.3.2010. (englanniksi)

    Aiheesta muualla

    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.