Mykerö
Mykerö on asterikasvien eli mykerökukkaisten (Asteraceae eli Compositae) heimolle tyypillinen kukintomuoto. Siinä kukintopohjukseen on kiinnittyneenä satoja pieniä kukkia niin tiheästi, että muodostuma muistuttaa ulkonäöltään usein erehdyttävästi yhtä kukkaa. Kukinnon jokaisessa kukassa on kuitenkin pienoiskoossa ja usein muodoltaan muuntuneina kaikki tavallisen kukan osat: terälehdet, heteet ja emi, useimmiten myös verholehdet. Näissä pikkukukissa terälehdet ovat kuitenkin kasvaneet yhteen siten, että ne muodostavat kielimäisen tai torvimaisen teriön. Toisinaan, esimerkiksi ahopäivänkakkaralla, kukintoa kuitenkin ympäröivät vielä kielimäiset laitakukat, jotka muistuttavat yksinkertaisen kukan terälehtiä, mutta koostuvat itse asiassa viidestä kapeasta yhteen kasvaneesta terälehdestä.
Saman kasviyksilön mykeröt muodostavat yhdessä mykeröstön, joka voi noudattaa jotain tavallisten kukkien kukintotyyppiä. Mykeröstö voi olla muodoltaan esimerkiksi terttu, viuhko tai huiskilo.
- Kaaviokuva tyypillisestä mykeröstä.
- Kaunokaisen (Bellis perennis) mykerö.
- Toistensa jälkeen auenneita kukkia isoauringonkukan (Helianthus annuus) mykerössä.
- Hieracium lachenalii -ukonkeltanolajin kukinto; jokainen "terälehti" on itse asiassa pieni kukka, jossa on viisi kapeaa yhteenkasvanutta terälehteä sekä omat heteensä ja eminsä ja josta muodostuu erillinen hedelmä.