Julius Hibbert

Julius Hibbert eli tohtori Hibbert (Dr. Hibbert), on kuvitteellinen hahmo piirrossarjassa Simpsonit. Hahmon ääninäyttelijänä oli pitkään Harry Shearer. Hibbert on Simpsonin perheen useimmiten hyväsydäminen perhelääkäri. Hibbert tunnetaan tavastaan naureskella hilpeästi omille puheilleen sopimattomissakin tilanteissa. Toisin kuin sarjan toinen lääkäri tohtori Nick, Hibbert on ammatissaan ainakin pääosin pätevä ja vastuullinen, mutta hän myös veloittaa korkeita taksoja.

Julius Hibbert
Ensiesiintyminen ”Huimapää rullalaudalla” (2. tuotantokausi)
Ääninäyttelijät Harry Shearer (kaudet 2.32.)
Kevin Michael Richardson
Henkilötiedot
Sukupuoli Mies
Hiukset Mustat
Ikä ei tiedossa
Ammatti lääkäri
Tärkeimmät sukulaiset vaimo Bernice Hibbert
lapset (nimiä ei mainittu)
kadonneet veljet (mahdollisesti Veri-ien Murphy ja orpokodin johtaja)

Hibbertin ensiesiintyminen oli 2. tuotantokauden jaksossa ”Huimapää rullalaudalla”. Hibbert ja hänen perheensä olivat mahdollisesti alkujaan jossain määrin parodioita Bill Cosby Show -sarjan Huxtablen perheestä.

Vuonna 2021 Hibbertin uudeksi ääninäyttelijäksi tuli Kevin Michael Richardson, koska valkoihoisten näyttelijöiden ei enää haluttu ääninäyttelevän ei-valkoisia hahmoja Simpsoneissa. Shearer kuultiin hahmon äänenä viimeisen kerran 32. kauden jaksossa ”Päiväkirjan salaisuudet”.[1]

Hibbert lääkärinä

Tohtori Hibbert on valmistunut lääkäriksi Johns Hopkinsin yliopistosta ja työskentelee Springfieldin sairaalassa. Hänet tunnistaa aina lempeästä "Uh-heh-heh-heh"-naurustaan. Hibbert nauraa yleensä mahdollisimman sopimattomissa tilanteissa, kuten tehdessään diagnoosia potilaalleen tai ilmoittaessaan huonot uutiset; hänen mukaansa kyse on raskaan työn tuottaman stressin torjunnasta. Kuitenkin eräässä jaksossa viitataan siihen, että kyseessä on oire morfiinin käytöstä. Lempeästä olemuksestaan huolimatta Hibbert laskuttaa hoitotoimenpiteistä tuntuvasti ja on toisinaan tiukka maksun perinnässä. 14. kauden jaksossa ”Jarrut päälle” hän kahlitsi Bartin käsiraudoilla sairaalasänkyyn, kunnes tämän vanhemmat maksoivat lääkärinlaskun. Hibbert palkitsee lapsipotilaansa usein tikkukaramellilla.

Perhe

Tohtori Hibbertin vaimo on nimeltään Bernice Hibbert (ääninäyttelijä Tress MacNeille). Heillä on kaksi poikaa ja yksi tytär, mutta Hibbertien lapset esiintyvät sarjassa melko harvoin. Toisinaan vihjataan, että Julius ja Bernice ovat etääntyneet toisistaan ja pitävät enää lähinnä onnellisen avioliiton kulisseja pystyssä. 17. kauden jaksossa ”Margen ja Homerin parisuhdeneuvot” käykin ilmi, että he pitävät julkista suutelua rahvaanomaisena. 31. kauden jaksossa "Paineita parariisissa" he kuitenkin vaikuttivat lähentyneen jälleen, viettäen koko loman täydessä sovussa.

Katsojien on annettu ymmärtää, että kuollut jazz-muusikko Veri-ien Murphy ja 2. kaudella jaksossa ”Velipuoli” esiintynyt Shelbyvillen orpokodin johtaja olisivat molemmat olleet Hibbertin lapsena kadonneita veljiä.

Muuta

Hibbert perheineen kuvataan yleensä keskiluokkaisena ja suhteellisen hyvätuloisena. Hän omistaa useita autoja: 15. kauden jaksossa ”Robotti-Homer” hän ajaa Mercedes-Benz G500:aa, 6. kauden jaksossa ”Mikä tyttö” hän mainitsee Porschen avaimensa ja eräässä jaksossa hän ajaa Volvo 850:llä. Hibbert kuuluu Springfieldin republikaaneihin ja on myös Mensan jäsen.

Sairaalan ulkopuolella Hibbert käyttää farkkuja ja vaaleanviolettia villapaitaa. Simpsonien takaumajaksoissa Hibbertillä on aina erilainen, kunkin vuosikymmenen muotiin sopiva hiustyyli; 1970-luvulla hän käytti afrokampausta, 1980-luvulla Mr. T -tyylistä mohawk-kampausta, ja myöhemmin muun muassa rastalettejä.

Lääkärin työn lisäksi Hibbert on työskennellyt myös Springfieldin aikuiskoulutuskeskuksen "Kuinka strippaan vaimolleni" -kurssin opettajana 14. jaksossa ”Pääjohtaja Homer”. Silloin hän mainitsi maksaneensa yliopistokustannuksensa miesstripparina nimellä Malcolm Sex.

Hibbert tappoi vahingossa Simpsonin perheen kissan Lumipallo II:n jaksossa ”Robotti-Homer” ajamalla sen päälle autolla, tosin Simpsonit hankkivat tilalle uuden samanlaisen kissan.

Lähteet

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.