John Myung

John Ro Myung (s. 24. tammikuuta 1967, Chicago, Illinois, Yhdysvallat)[1] on yhdysvaltalaisen progressiivista metallia soittavan Dream Theaterin basisti ja perustajajäsen.

John Myung
John Myung Madridissa vuonna 2012
John Myung Madridissa vuonna 2012
Henkilötiedot
Syntynyt24. tammikuuta 1967
Ammatti Muusikko
Muusikko
Aktiivisena 1985 - nykyhetki
Tyylilajit Progressiivinen metalli, progressiivinen rock, jazz fusion
Soittimet basso, kitara, Chapman Stick, koskettimet, viulu
Yhtyeet Dream Theater, Platypus, The Jelly Jam
Levy-yhtiöt Elektra Records
Roadrunner Records
[ Muokkaa Wikidatassa ] [ ohje ]

Ura

Myung aloitti viulunsoiton viisivuotiaana, mutta vaihtoi bassoon 15-vuotiaana saatuaan kutsun liittyä paikalliseen yhtyeeseen.[2] Kirjoitettuaan ylioppilaaksi hän aloitti opinnot ystävänsä John Petruccin kanssa Berklee College of Musicissa, jossa he tapasivat tulevan yhtyetoverinsa, rumpali Mike Portnoyn.[3] He perustivat kosketinsoittaja Kevin Mooren ja laulaja Chris Collinsin kanssa yhtyeen nimeltä Majesty,[4] josta myöhemmin tuli Dream Theater.

Hän on soittanut uransa aikana lukuisissa sivuprojekteissa. Ensimmäinen näistä oli pop-prog-yhtye Platypus Rod Morgensteinin, Ty Taborin ja entisen Dream Theater -jäsenen Derek Sherinianin kanssa. Hän on myös The Jelly Jamin jäsen, jonka kokoonpano on sama kuin Platypusin Sheriniania lukuun ottamatta.

Soittimet

Dream Theaterin debyyttialbumilla When Dream And Day Unite ja sitä seuranneella Images And Words -albumilla Myung soitti 4-kielistä bassoa. Hän kuitenkin vaihtoi 6-kieliseen bassoon ennen Images And Tour -kiertuetta, eikä ole enää sittemmin käyttänyt 4-kielistä pääsoittimenaan. Hän on soittanut muun muassa Tobiaksen ja Tungin bassoilla. Awake-albumin jälkeen hän teki yhteistyösopimuksen Yamahan kanssa, joka on julkaissut hänen käyttämistään bassoista kaksi signature-mallia, RBX6JM ja RBXJM2.

Dream Theaterin Systematic Chaos -levyn nauhoituksissa John Myung käytti enimmäkseen Music Manin Bongo-mallin bassoa, jota hän käyttää myös levyltä löytyvän "Constant Motion" -kappaleen musiikkivideossa. Myung on siirtynyt kokonaan Music Manin soittimiin eikä hän enää ole yhteistyössä Yamahan kanssa.

Myung käyttää joskus soittimenaan myös Chapman Stickiä. Tämä soitin on kuultavissa esimerkiksi Falling Into Infinity -albumin kappaleessa New Millennium. Vahvistimina hän käyttää Mesa Boogien laitteita.

Diskografia

Dream Theater

Muut

  • Platypus: When Pus Comes To Shove  (1999)
  • Platypus: Ice Cycles  (2000)
  • Gordian Knot: Gordian Knot  (2000)
  • The Jelly Jam: The Jelly Jam  (2002)
  • Explorers Club: Raising The Mammoth  (2002)
  • The Jelly Jam: 2  (2004)

Lähteet

  • Wilson, Rich: Lifting Shadows, s. 392-394. The Authorized Biography of Dream Theater. Lontoo: Essential Works Limited, 2009. ISBN 978-1-906615-03-1. (englanniksi)

Viitteet

  1. Wilson s.19
  2. Wilson s.19–20
  3. Wilson s.22
  4. Wilson s.32–34

    Aiheesta muualla

    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.