Jin-Roh: Susiprikaati

Jin-Roh: Susiprikaati (jap. 人狼, Jinrō), (1998), on Hiroyuki Okiuran ohjaama anime-elokuva. Sen on käsikirjoittanut Mamoru Oshii, ja se pohjautuu hänen mangaansa Kenrō Densetsu.

Jin-Roh: Susiprikaati
人狼
Jinrō
Ohjaaja Hiroyuki Okiura
Käsikirjoittaja Mamoru Oshii
Tuottaja Tsutomu Sugita, Hidekazu Terakawa
Säveltäjä Hajime Mizoguchi
Pääosat Yoshikatsu Fujiki, Sumi Mutō
Valmistustiedot
Valmistusmaa Japani
Tuotantoyhtiö Bandai Visual
Levittäjä Yamato Video (käännä suomeksi)
Crunchyroll
Ensi-ilta 1998
Kesto 102 min
Alkuperäiskieli japani
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Elokuva on itsenäinen jatko-osa kahdelle muulle Kenrō Densetsu -mangaan pohjautuvalle näytelmäelokuvalle, Akai Meganelle ja Kerberos ~StrayDog~ Jigoku no Bankenille, jotka Mamoru Oshii ohjasi itse. Koska kumpikaan elokuva ei menestynyt kovin hyvin, Bandai suostui tuottamaan elokuvan vain, jos Mamoru Oshii ei ohjaisi sitä. Niinpä Oshii valitsi tehtävään Okiuran, joka toimi pääanimoijana Ghost in the Shell -elokuvaa tehtäessä.

Juoni

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuvan päähenkilö on Kazuki Fuse, nuori Pääkaupungin poliisin terrorisminvastaisten Kerberos-eliittijoukkojen konstaapeli, joka jahtaa ryhmänsä kanssa terroristeja mellakoiden keskellä. Fuse joutuu kuitenkin vastakkain "Punahilkan", Sect-terroristiryhmän nuoren pommittajatytön, kanssa. Fuse koettaa saada tyttöä laskemaan pomminsa, mutta tämä räjäyttää itsensä. Suojavarusteisiin pukeutunut Fuse selviää aivotäräyksellä.

Fuse joutuu oikeuden eteen, koska hänellä oli käsky ampua kohtaamansa terroristit ennen kuin he voivat räjäyttää pommeja. Hänet määrätään takaisin koulutukseen. Samaan aikaan hän kohtaa Kein, Punahilkan siskon. Heidän välilleen kehittyy suhde.

Fusen ollessa koulutuksessa Kerberos ja sen "kilpailija" Julkisen turvallisuuden osasto ottavat yhteen, ja entinen Kerberoksen jäsen Henmi haluaa Pääkaupungin poliisin ja Julkisen turvallisuuden osaston kanssa yhteistyössä mustamaalata Kerberoksen. Kei paljastuu osaston jättämäksi syötiksi, jonka tehtävä oli houkutella Fuse yöllä museoon. Museossa hänen tuli antaa hänelle jotain tarkoituksena on leimata Fuse, Kerberoksen luotettu jäsen, terroristiksi, joka ottaa vastaan pommeja Sectiltä Kein toimiessa lähettinä. Fuse kuitenkin huomaa museota vartioivat Julkisen turvallisuuden osaston agentit ja vie Kein pois sieltä agenttien saarron läpi.

Takaa-ajon jälkeen Fuse ja Kei päätyvät viemäreihin, missä salaperäiset miehet tuovat Fuselle täydellisen Kerberos-suojahaarniskan ja konekiväärin. Kein laukussa ollut lähetin opastaa agentit viemäreihin, mutta he eivät aavista joutuvansa ansaan. Fuse tappaa heidät armotta, ja viimeiseksi petturillisen Henmin. Fuse paljastuu salaperäisen Susiprikaatin jäseneksi. Tämän Kerberoksen alajaoston tehtävä on suojella itse Kerberosta kaikin keinoin.

Lopussa Fuse, Kei ja Susiprikaatin miehet saapuvat hylätylle romupihalle. Fusen on määrä tappaa Kei, mutta hän epäröi, koska on kaikesta huolimatta kiintynyt häneen. Hachiro Tohbe, Susiprikaatin johtaja, siteeraa Punahilkka-satua, jota Kei luki Fuselle: "Ja niin susi söi Punahilkan."

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.