Jehovan todistajien julkaisutoiminta

Jehovan todistajat -järjestö julkaisee kirjallisuutta yli 1032 eri kielellä[1][2]. Julkaisutoiminta on varsin laajaa, ja vuoteen 2014 mennessä on julkaistu yli 150 eri julkaisua. Monissa eri maissa ns. Betel-kotien yhteydessä (haaratoimistot) on kirjapainot, joissa työskentelee vapaaehtoistyöntekijöitä. Jehovan todistajien kirjoja julkaistaan kahdeksassa eri maassa, esimerkiksi Saksassa, Yhdysvalloissa, Japanissa.

Järjestön viralliset nettisivut, jossa kirjallisuutta on saatavilla osoitteessa Jw.org, on käännetty 1 025 kielelle, useammalle kielelle kuin mikään muu nettisivusto. (Vertailun vuoksi Applen sivut voi lukea 126 eri kielellä, Googlen hakusivut 149 kielellä, ja Wikipedia 290 eri kieltä.)[3]

Jehovan todistajien kirjallisuudella on keskeinen rooli järjestön toiminnassa. Vuodesta 1979 alkaen julkaistussa kirjasessa Raamatullisia keskustelunaiheita luetellaan, että kirjallisuus helpottaa ns. Valtakunnan julistamista, eli saarnaamistyötä, ja se on järjestön mukaan paras väline Raamatun ymmärryksen saamiseksi. Jehovan todistajat levittävät kirjallisuuttaan ilmaiseksi. Em. liitteessä mainitaan, että "raamatullista kirjallisuutta ei levitetä ansaitsemismielessä", mutta samalla myös "korvausten saaminen ei ole epäraamatullista".

Jehovan todistajat uskovat, että heidän kirjallisuutensa on julkaistu Jeesuksen Kristuksen johdolla Pyhän Hengen välityksellä, joten järjestö kannustaa arvostamaan sitä suuresti. Järjestö kehottaa lukemaan Vartiotorni- ja Herätkää-lehtiä säännöllisesti ja muut järjestön uudet julkaisut heti niiden ilmestyttyä.

Jehovan todistajien julkaisema kirjallisuus voidaan jakaa kahteen ryhmään: järjestön sisäiseen käyttöön ja ulkopuolisille jaettavaan, yleensä käännytystyötä varten julkaistuun. Tunnettujen Vartiotorni- ja Herätkää-lehtien lisäksi julkaistaan kirjallisuutta kiinnostuneiden ihmisten kanssa Raamatun kotitutkistelua varten, sisäistä lehteä Kristityn elämä ja palvelus – Työkirja ja erilaisia ohjekirjoja.

Jehovan todistajien sisäiseen käyttöön tarkoitettuja julkaisuja

Jehovan todistajien sisäiseen käyttöön tarkoitettua kirjallisuutta ei anneta ulkopuolisille. Myöskään vastuuasemissa oleville tarkoitettua kirjallisuutta ei anneta rivijäsenten luettavaksi (esimerkiksi "Kiinnittäkää huomiota itseenne ja koko laumaan" ja "Loistaen valaisijoina maailmassa").

Lehdet

Kirjoja

1960-79

1980-89

  • Puhu Perustellen käyttämällä Raamattua -kirja (1987, 2004, 2010) pyrkii esittämään annetun opetuksen raamatunjakeet ja selitykset tiivistettyinä muodossa. Kirja on tarjonnut vuosien ajan tavallisille seurakuntalaisille käsikirjaluontoisesti järjestön perustelut ja raamatunselitykset yksissä kansissa. Kirjan sivumäärä on 446 ja se on painettu ohuelle "raamattupaperille". Luettavissa verkkokirjastossa (2010 painos).
  • Yhdistetyt ainoan tosi Jumalan palvonnassa (1983, ei enää paineta). Luettavissa verkkokirjastossa.
  • Ilmestyksen suurenmoinen huipentuma on käsillä (Ilmestyskirjaan perustuva). (1988, tark. 2006) Luettavissa verkkokirjastossa.

1990-99

2000-09

  • Hyvä maa, Luvatun maan historiasta kertovia karttoja (2003). Luettavissa verkkokirjastossa.
  • Mitä Raamattu todella opettaa? Vuonna 2005 julkaistua kirjaa käytettiin vuoteen 2018 asti opetustyössä. Ei enää saatavilla.
  • Jesajan kirjaan pohjautuvat kirjat Jesajan profetia I & II. (2000, 2001) Luettavissa verkkokirjastossa: Osa 1 & Osa 2

2010-19

2020-21

Lähteet

Aiheesta muualla

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.