Carlton Cuse

Carlton Cuse (synt. 22. maaliskuuta 1959 México, Meksiko) yhdysvaltalaisen televisiosarjan Lostin vastaava tuottaja ja käsikirjoittaja. Vaikka Carlton syntyi Méxicossa, hän varttui Bostonissa ja Kaliforniassa. Hän oli oppilaana The Putney School -nimisessä lukiossa. Sen jälkeen hän pääsi Harvardin yliopistoon ja hänellä on Amerikan historian loppututkinto. Hän varttui roomalaiskatolilaisessa perheessä.[1][2] Hän aloitti uransa tuottajana työskennellen ensin kehittävänä tuottajana ja sen jälkeen hän liittoutui Jeffrey Boamin kanssa. Työskennellen Boamin kanssa Cuse auttoi kehittämän elokuvat Tappava ase 2, Tappava ase 3 sekä Indiana Jones ja viimeinen ristiretki.

Carlton Cuse
Carlton Cuse ComicCon 2007 -tapahtumassa.
Carlton Cuse ComicCon 2007 -tapahtumassa.
Henkilötiedot
Syntynyt22. maaliskuuta 1959
Kansalaisuus yhdysvaltalainen
Ammatti vastaava tuottaja,
käsikirjoittaja

Televisiossa Cuse aloitteli uraansa käsikirjoittajana Michael Mannin sarjassa Crime Story. Hän toimi vastaavana tuottajana FOXin sarjassa Veijari nimeltä Brisco. Hän loi ja vastaavasti tuotti Nash Bridgesin kaikki kuusi tuotantokautta. Hän myös loi ja vastaavasti tuotti CBS:n sarjan Martial Law.

Cuse on televisiosarjan Lost vastaava tuottaja sekä sarjan johtaja yhdessä Damon Lindelofin kanssa. Cuse on voittanut Emmyn, Golden Globen, Producers Guild of America -palkinnon sekä Writers Guild of America -palkinnon työstään sarjan parissa. Hänellä on kaksi muuta Emmy-ehdokkuutta Lostin käsikirjoittajana. Cuse ja Lostin käsikirjoitusryhmä voittivat WGA:n palkinnon parhaasta draamasarjasta helmikuussa 2006 heidän työstään Lostin ensimmäisen ja toisen kauden eteen.[3] Cuse on myös ollut ehdokkaana WGA-palkinnon saajaksi kolme muuta kertaa; helmikuussa 2007 hänen työnsä eteen Lostin toisen ja kolmannen kauden kuvioissa,[4] helmikuussa 2009 hänen työstään Lostin neljännen kauden parissa[5] sekä helmikuussa 2010 hänen työstään Lostin viidennen kauden parissa.[6]

Lost-jaksot (käsikirjoittajana)

Lähteet

Aiheesta muualla

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.