Bahaman dollari
Bahaman dollari on ollut Karibianmerellä sijaitsevan Bahaman rahayksikkö vuodesta 1966, jolloin se korvasi punnan. Dollarin koodi on BSD ja lyhenne $ tai vaihtoehtoisesti B$, millä sen erottaa muista dollareista. Dollari jaetaan sataan senttiin.
Dollarin kurssi on sidottu Yhdysvaltain dollarin kurssiin siten, että yhden Bahaman dollarin arvo on sama kuin yhden Yhdysvaltain dollarin.
Kolikot
Vuonna 1966 tuli käyttöön 1 sentin nikkeli-messinki-kolikko, 5, 10 ja 15 sentin kupari-nikkelikolikot, 25 sentin nikkelikolikko sekä 50 sentin ja 1 dollarin hopeakolikot. 10 sentin kolikko oli kampasimpukan muotoinen, 15 sentin kolikon ollessa neliö. Hopeakolikoita ei päästetty kiertoon enää vuoden 1966 jälkeen. Pronssi korvasi nikkeli-messingin 1 sentin kolikoissa vuonna 1970, messinki pronssin 1974 ja kuparilla päällystetty sinkki messingin 1985. 1989 kiertoon päästettiin kupari-nikkeliset 50 sentin ja 1 dollarin kolikot, vaikka ne eivät korvanneetkaan samanarvoisia seteleitä.
1, 5 ja 25 sentin kolikot ovat samansuuruiset Yhdysvaltain vastaavien kanssa, mutta ne on valmistettu eri metalliseoksista. Bahaman keskuspankki valmistaa yhä 15 sentin kolikoita, vaikka ne eivät olekaan kovin yleisiä.
Kaikissa kolikoissa on nykyään toisella puolella Bahaman vaakuna ja sanat "Commonwealth of The Bahamas" sekä päivämäärä. Kolikoiden toisella puolella on kuvia Bahaman kulttuuriin liittyvistä esineistä sekä kolikon arvo kirjaimin esitettynä. 1 sentin kolikossa on meritähti, 5 sentin kolikossa Ananas, 10 sentin kolikossa luukala, 15 sentin kolikossa hibiskus ja 25 sentin kolikossa Sluuppi.
Setelit
1966 hallitus esitteli seteli arvoiltaan 50 senttiä, 1$, 3$, 5$, 10$, 20$, 50$ sekä 100 dollaria. Setelien valmistus siirtyi Bahaman rahapajalle vuonna 1968, mikä esitteli samanarvoiset setelit. Vastuu setelien valmistamisesta siirtyi Bahaman keskuspankilla vuonna 1974. Se jätti tuotannosta pois 50 sentin sekä 3 dollarin setelit, esitellen ne kuitenkin uudelleen 1984.
Dollari on käynyt läpi lukuisia uudistuksia parinkymmenen viimevuoden aikana, huomattavimpana näistä uusi erittäin värikäs ulkoasu millä juhlistettiin Kristoffer Kolumbuksen viidensadan vuoden takaista saapumista Bahamalle.
Seteleitä on muutettu myös väärentämisen vaikeuttamiseksi, ja seteleiden kohdalla pantiin käytäntöön ankara valvontaohjelma. Uusin väärentämisen vastainen ohjelma on nimeltään "Counterfeit Resistant Integrated Security Product" eli CRISP. Uusi 10$ seteli julkaistiin 5.8.2005 ja 20$ 6.9.2006. Lokakuussa 2005 joku onnistui laskemaan liikkeelle 10$ setelistä numero A161315 tehtyjä väärennöksiä. Viranomaiset varoittivat kauppiaita sekä kehottivat tarkkailemaan seteleitä missä on puutteellinen tai erikoinen vesileima.
Viime vuosiin saakka kaikissa seteleissä oli kuva kuningatar Elisabet II:sta, Kansainyhteisön johtajasta, mutta nykyään painettavissa seteleissä on kuvia kuolleista Bahamalaisista poliitikoista. Tosin 10$ seteliin painetaan vieläkin Elisabetin II:n kuva. 50 sentin setelissä on kuva Elisabet II:sta ja toisella puolen kuva sisar Sarahista Nassaun torilla. 1$ setelissä on kuva sir Lynden Pindlingistä ja toisella puolella kuva Bahaman kuninkaallisista poliisivoimista. 3$ seteliä koristavat kuvat nuoresta Elisabet II:sta sekä Family Island Regatasta. 5$ ovat Sir Cecil Wallace-Whitfield sekä Junkanoo kulkue. 10$ setelistä löytyvät Elisabet II sekä Hope Townin majakka. 20$ setelissä on Sir Milo Butler, 50 $ setelissä Sir Roland Symotte ja 100$ setelistä löytyvät Elisabet II sekä Sinimarliini, Bahaman kansalliskala. Tästä syystä paikalliset kutsuvat usein 100$ seteliä "sinimarliiniksi".