Alma Richards

Alma Wilford Richards (20. helmikuuta 1890 Parowan, Utah3. huhtikuuta 1963 Long Beach, Kalifornia) oli yhdysvaltalainen korkeushyppääjä. Hän voitti olympiakultaa vuoden 1912 kesäolympialaisissa Tukholmassa.

Mitalit
Alma Richards
Alma Richards
Maa:  Yhdysvallat
Miesten yleisurheilu
Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa KultaaTukholma 1912korkeushyppy

Yhdysvaltalainen valmentaja Eugene L. Roberts näki Richardsin pelaamassa koripalloa ja pyysi tätä hyppäämään kuuden jalan (noin 1,8 m) korkeudella olevan riman yli. Richards ylitti riman helposti ja Roberts päätti ryhtyä keräämään rahaa, jotta Richards voisi osallistua Yhdysvaltain olympiakarsintoihin ennen Tukholman olympialaisia. Karsinnoissa Richards voitti Yhdysvaltain mestarin George Horinen ja lunasti paikan olympialaisiin.

Olympiakisoissa Richards voitti kultaa uudella olympiaennätyksellä 193.[1] Hän paransi Harry Porterin neljä vuotta vanhaa olympiaennätystä kolmella senttimetrillä.[2]

Richards valmistui Cornellin yliopistosta vuonna 1917. Ennen olympialaisia Richards oli ollut keskinkertainen oppilas, mutta olympiavoiton jälkeen hänen lahjakkuutensa tuntui lähes rajattomalta. Hän voitti AAU:n mestaruuden vuonna 1913 ja kilpaili urallaan myös kymmenottelussa. Vuoden 1915 AAU:n mestaruuskilpailuissa Richards voitti kymmenottelun mestaruuden 500 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Avery Bundageen, josta sittemmin tuli Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja. Ennen vuoden 1916 kesäolympialaisia hän oli ylivoimaisesti Yhdysvaltain joukkueen paras kymmenottelija, ja korkeushyppääjä ja kahden olympiakullan voittaminen tuntui hyvin mahdolliselta. Ensimmäinen maailmansodan takia olympialaisia ei kuitenkaan koskaan järjestetty.

Urheilu-uran jälkeen Richardsista valmistui asianajajaksi, mutta hän ei kuitenkaan koskaan toiminut ammatissa. Sen sijaan hän työskenteli Los Angelesissa opettajana 32 vuoden ajan.

Lähteet

  1. Virtamo, Keijo (toim.): Fokus-Urheilu 2, s. 19. Otava, 1970.
  2. Virtamo, Keijo (toim.): Fokus-Urheilu 2, s. 115. Otava, 1970.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.